Leer zeilen in een sportieve boot.

KEUS 22 - planeren met een kielboot...   Ulepanne

Bel +31(0)514 602982 voor informatie of reserveren

boten
Afmetingen Keus 22
Lengte 6.50 m
Breedte 2.20 m
Diepgang 0.90 m
Gewicht 680 kg
Ballast 250 kg

Zeiloppervlak
Grootzeil 18 m2
Fok 8 m2

Hoogte
Gestreken mast 1.20 m
Staande mast 8.90 m
Inventaris
Grootzeil Meerpen
Rolfok Mik
Zeilkleed Anker
Vaarboom Ankerbol
Zwemvesten Toeter
2x Stootwil Ankerlijn
3x Landvast Dweil
Jaaglijn Peddel
Hoosvat

WAAROM KIEZEN VOOR KEUS 22

Zeilen op de Keus 22 geeft de sensatie van zwaardbootzeilen in een kielboot. De boot reageert heel direct op het roer. De plaats van de bemanning is belangrijk en bij manoeuvres beweeg je door de boot. Als je je wilt voorbereiden op het zeilen in moderne boten, dan is zeilles op de Keus 22 een goede - hoe zeg je dat... keuze.

LEUKE EXTRA'S

Met de wind schuin achter trekken we de gennaker erbij voor meer snelheid. Verder hebben we een wedstrijdversie in de vaart die voorzien is van trapeze en voetbanden, in plaats van de rugbanden aan de railing.

MEERPRIJS

Leren zeilen op de Keus 22 is in principe net zo duur als op de Polyvalk, alleen gaan wij er standaard vanuit dat je met maximaal drie deelnemers en een instructeur aan boord vaart. Daar zit wel een meerprijs aanvast. Kom je zelf met een groepje van vier en wil je met z'n vieren les op de Keus 22, dan is dat net zo duur als de Valk.

BOOTINDELING

We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van alle deelnemers. Mocht je de enige zijn die zich opgaf voor les op de Keus 22, dan zoeken we er andere belangstellenden bij. Garantie kunnen we niet geven. Wel natuurlijk wanneer je je met nog iemand anders opgeeft...
A day

Maandag 16 mei 2016

Een dagje op het Slotermeer. Luts uit, onder tuig, gennaker erbij, beetje planeren, nog een beetje planeren en daarna met weinig wind aanleggen aan de oever in de Slotervaart.


Keus 22

Week 28 2018

Planeren op de Keus 22. Onder gennaker en in de trapeze. Alles zelf doen en de instructeur is aan boord.