Kies jouw boot op basis van zeilervaring en belangstelling. Informatie over de CWO.

VOLWASSENEN - alle boten op een rij...   Ulepanne

Bel +31(0)514 602982 voor informatie of reserveren

Kies de boot die bij jou pastBOOT & zeilcursus

Welke diploma's kun je halen?

CWO

De Ulepanne is CWO erkend. De Commissie Watersport Opleidingen geeft zeildiploma's uit en controleert of de aangesloten zeilscholen voldoen aan de eisen en of ze de diplomaeisen juist toepassen. De cursusindeling van de Ulepanne volgt uit de CWO disciplines.

CWO-logo

Polyvalk Kielboot

Dit is de zeilschool klassieker. Snel, veilig en ruim. Eenvoudig te manoeuvreren en vergevingsgezind.

Fox Kielboot

Sneller, veiliger, ruimer en bewegelijker dan de Valk. In deze boot leer je in korte tijd zelfstandig door Friesland te toeren.

Keus 22 Kielboot

Sportiever en uitdagender dan de Valk. Op deze boot voel je het schip, de wind en het water allemaal wat beter aan.

Laser Pico en Vago Zwaardboot

Voor volwassenen die nog nooi in een zwaardboot zeilden, is de Laser Pico aantrekkelijk. Voor de Laser Vago is veel zeilervaring en behendigheid nodig.

CWO Kb I - kielboot

Voor beginnende zeilers. Je leert de beginselen van het zeilen, zoals het hijsen en strijken, het sturen, de bediening van de zeilen en het overstag gaan, aangevuld met theorie over veiligheid en vaarregels op het water. Dit alles op rustig vaarwater en een matige wind tot en met 3 Beaufort.

CWO Kb II - kielboot

Voor zeilers met enige zeilervaring. Je traint door op de eerder genoemde basisvaardigheden (Kielboot I). ook manoeuvres zoals opkruisen, aankomen aan hoger wal en man over boord, aangevuld met bijbehorende theorie, komen aan bod. Met CWO II kun je zeilen op niet te druk vaarwater tot en met wind-kracht 4 Beaufort.

CWO Kb III - kielboot

Het zelfstandig kunnen varen van een dagtocht is één van de einddoelen van deze opleiding. Het diploma omvat zowel de basis- als de gevorderdenmanoeuvres zoals aankomen aan hogerwal én lagerwal, ankeren, loskomen van de grond. Ook de theorie sluit bij het gevorderdenniveau aan. Dit alles onder redelijke omstandigheden tot en met windkracht 6 Beaufort.

CWO Zb I - eenmans/tweemans

Voor beginnende zeilers. Je leert de boot op- en af te tuigen, sturen, zeilen bedienen en overstag gaan, aangevuld met de bijbehorende theorie over veiligheid en enkele vaarregels op het water. Dit alles onder gunstige omstandigheden: onder toezicht, met regelmatige wind t/m kracht 3 Beaufort in rustig en beschut vaarwater.

CWO Zb II - tweemans

Voor half gevorderde zeilers. Je kent de beginselen en leert manoeuvres als opkruisen, aankomen aan hoger wal en afvaren. Daar hoort theorie bij. Alles onder redelijke omstandigheden: niet te druk vaarwater op meren en plassen, overdag met voldoende zicht, t/m windkracht 4 Beaufort.

CWO Zb III - tweemans

Voor gevorderde zeilers. Het diploma omvat zowel de basis- als de gevorderdenmanoeuvres zoals aankomen aan hoger wal én lager wal. Verder worden er bijzondere technieken en de beginselen van het wedstrijdzeilen behandeld. Dit alles onder alle omstandigheden op meren en plassen t/m windkracht 5 Beaufort. De theorie sluit aan bij het gevorderdenniveau.

BOOT & zeiler

Welke boot spreekt jou het meeste aan?

Vago

Polyvalk

Beste lesboot van het land

View
Optimist

Fox

Populair in Friesland

View
Keus 22

Keus 22

Lekker relaxed leren zeilen

View
Polyvalk

Polyvalk

Toertocht door Friesland

View
eenmans zwaardboot

Laser Pico

Eenmans zwaardbootzeilen

View
Keus 22

Keus 22

Alert en direct zeilen

View
Fox

Fox

Kajuitboot

View
Valk

Polyvalk

Zeilwedstrijd

View
Keus 22

Keus 22

Planeren

View
Polyvalk

Polyvalk

Zeilschool voor volwassenen

View
Laser Vago

Laser Vago

Vraagt veel zeilervaring

View
Keus 22

Keus 22

Trapeze -

View