VEEL gestelde vragen...  Ulepanne

Dagprogramma, maaltijden, zeilkleding, verblijf, corvee, slapen, veiligheid, zakgeld, niet vergeten.


Zeilen

Indelingsprincipe - Hoe delen jullie de groep in?

Naar leeftijd delen we de groep in twee: Lagere school en middelbare school. Voor de indeling per instructeur maken we groepjes van maximaal zes deelnemers voor de zwaardboten (Optimist, Pico, Feva en Vago) en groepjes van vier voor de kielboot (Valk en Keus 22). Per groep delen we in naar leeftijd en zeilervaring.

Leeftijd - ik wil in dezelfde groep als mijn oudere broer

Wanneer je oud genoeg bent om in de Pico te zeilen, maar liever in dezelfde groep vaart als je vriend die in de Optimist vaart, dan kun je je daarvoor opgeven. Andersom gaat lastig. Als je te jong of te licht bent voor de Pico, dan kunnen we je daar niet voor indelen.

Zeilervaring - kan ik als 'gevorderde' meezeilen met de beginners?

Bij voorkeur delen we groepjes in van gelijk zeilniveau. Dat lukt niet altijd. We kunnen rekening houden met de voorkeur van de deelnemers, maar we moeten ook kijken naar hoe één voorkeur uitpakt voor de rest van de groep. Harde beloftes kunnen we niet geven. Wel vaar je altijd bij elkaar in de buurt.

Boottype - welke boot kan ik het beste kiezen

Op de pagina over de boten tref je uitvoerige informatie. Ben je jonger dan 13 dan vallen de Feva, Vago, Valk en Keus 22 af. Voor de Vago heb je veel zeilervaring nodig en moet je lang en zwaar genoeg zijn.

Diploma's

De Ulepanne is CWO erkend en lid van de Hiswa. Je kunt bij ons de landelijke zeildiploma's halen. Kijk op de informatie op de botenpagina voor een uitgebreide beschrijving van de eisen. Het beginnersdiploma is meestal na een weekcursus te halen. Voor CWO II is wat meer dan een week tijd nodig en voor CWO III moet je naast de cursus ook veel tijd in zelf zeilen steken.

Vorderingenstaten

Aan het eind van de zeilweek krijg je altijd een vorderingenstaat mee waarop we afstrepen welke vaardigheden je beheerst op dat moment. Je krijgt een diploma wanneer je zo grondig hebt kunnen oefenen, dat we zeker weten dat je na een jaar nog net zo goed zeilt. Een vorderingenstaat betekent dat je niet raar moet opkijken wanneer je een volgende keer er echt weer even 'in' moet komen.

Speels leren

Je leert veel beter zeilen wanneer je niet teveel met het halen van diploma's bezig bent. Het gaat om de lol in het zeilen. Dat je zelf het idee hebt dat je de boot beheerst. Laat dat niet verprutsen omdat je een keer net niet dat diploma haalt... Dan haal je het toch gewoon een volgende keer?

Moet ik een zeilpak huren?

Zeilpakken zijn niet bij de prijs inbegrepen. Op de Optimist, de Keus 22 en de Polyvalk, kun je je in de zomer prima redden met een goed regenpak. In onze kwaliteitszeilpakken blijf je gegarandeerd droog. Op de Pico, Feva en Vago is het dragen van een wetsuit noodzakelijk. Ook deze zijn bij ons te huur.

Wat is het verschil tussen een zeilpak en een wetsuit?

Een zeilpak is een soort dik regenpak, met een hoge broek en gemaakt van waterdicht en dampdoorlatend materiaal. Een wetsuit is van neopreen. Hetzelfde spul waar een duikpak van wordt gemaakt. Je wordt wel nat, maar omdat het pak nauw sluit en isoleert, blijf je op temperatuur.

Moet ik een zwemvest aan?

Iedereen draagt tijdens het zeilen en in de buurt van het water altijd een zwemvest. Wij gaan ervan uit dat je kunt zwemmen. Als je niet (goed) kunt zwemmen is het dragen van een reddingsvest verplicht.

Wat is het verschil tussen een zwemvest en een reddingsvest?

Met een reddingsvest draai je automatisch op je rug. Alle drijfvermogen zit in een kraag en voorop de borst. Dat zorgt ervoor dat je je aan boord wat lastiger kunt bewegen en dat je in het water zwemmend niet erg hard vooruit komt. Dat is dan meteen de reden waarom wij werken met zwemvesten. Die draag je als een soort hesje en het drijfvermogen is verdeeld over borst en rug.

Regen - wat doen jullie als het regent?

We gaan gewoon iedere dag het water op, want wij zijn bikkels. Het leuke aan zeilen - en buitensporten - is dat je dan pas echt meemaakt dat het buiten altijd leuk is. En als er wind staat kun je zeilen. Goede zeilkleding is een vereiste.

Harde wind - is het niet gevaarlijk om met veel wind te zeilen?

Met de jongste kinderen zoeken we bij veel wind de luwte van de hogerwal. Als het te hard waait organiseren we een alternatief. Met de oudste kinderen kunnnen we langer doorzeilen. Wel is het mogelijk dat we bij veel wind het aantal boten op het water verminderen. Als instructeurs te veel moeten assisteren, gaat dat meer ten koste van de lestijd, dan wanneer we regelmatig wisselen. Met de kielboten (Valk en Keus 22) kan heel lang veilig doorgevaren worden.

Windstil - Mogen we zwemmen

Natuurlijk. Maar we doen dit altijd georganiseerd. Dus nooit vanaf een zeilende boot.

Minimaal CWO III

Als je CWO III kielboot (Keus 22 of Polyvalk) of tweemans zwaardboot (Laser Vago) hebt behaald, zeil je goed genoeg om met de instructeursopleiding te beginnen.

Minimaal 16 jaar

Om zeilles te kunnen geven moet je in het jaar dat je zeilles geeft minimaal 16 jaar zijn.

Instructeursopleiding

We kunnen je alleen indelen als instructeur wanneer je de instructeursopleiding volgde en wij jou als instructeur zien zitten. Het gaat er niet alleen om dat je erg goed zeilt. Je moet het ook leuk vinden om met kinderen te werken en om samen te werken met de andere instructeurs en de staf. Meer informatie lees je op de pagina over de instructeurstraining.


Zeilkamp

Hoe maken jullie de kamerindeling?

We delen de kamers in naar jongens en meisjes en naar leeftijdsgroep. Zo gaan kinderen die een kamer delen op hetzelfde tijdstip naar bed. Wanneer vrienden, vriendinnen, broers of zussen niet in dezelfde leeftijdsgroep vallen, maar wel graag de kamer delen, dan kan dat mits het leeftijdsverschil niet te groot is en de oudste zich aanpast aan de jongste. Meisjes en jongens kunnen niet in dezelfde kamer slapen.

Beddengoed

Beddengoed is op de kamer aanwezig. Wij gaan ervanuit dat de kinderen de bedden zelf opmaken.

Dagprogramma

Tijd Activiteit
7.30 u opstaan
8.00 u ontbijt
9.00 u naar de boten
12.30 u lunchen met een spel
13.30 u zeilen
17.00 u terug op de zeilschool
18.00 u avondeten
19.30 u theorieles
20.30 u avondprogramma
21.30 u bedtijd 8 tm 12 jaar
22.30 u bedtijd 13 tm 14 jaar
23.30 u bedtijd 15 tm 16 jaar

Avondprogramma 8-12 jaar

Voor de jongsten organiseren we de theorie in een spelactiviteit. We sluiten de avond af met een spel voor alle kinderen van 8 tot 13 jaar.

Avondprogramma 12-14 jaar

De zeiltheorie is afgestemd op wat vereist is voor de diploma's De avond vullen we verder vrij in. Dat kan met een spel, met disco of gewoon lekker wat rondhangen.

Avondprogramma 15-16 jaar

Ben je ouder dan 14 dan gaan we ervan uit dat je zelf zo je idee hebt over hoe jou ideale zeilvakantie eruit ziet. Standaard reserveren we vier avonden voor een uur theorie, maar we kunnen bijvoorbeeld ook op een mooie avond gaan zeilen. We overleggen met de hele groep, maar er is ook ruimte voor individuele keuzes.

Nachtrust

Een zeildag is intensief en een zeilweek helemaal. Daarom is een goede nachtrust belangrijk. Wij sturen de kinderen expres niet te vroeg naar bed. Met de jongsten doen we eerst nog een leuk spel en dan is het... Bedtijd.

Meenemen

Naast de normale vakantiespullen is het handig om mee te nemen:

 • Toiletartikelen en handdoeken
 • Extra kleding voor warme en koude dagen
 • Zwemkleding
 • Muziek / muziekinstrumenten
 • CD’s
 • Zonnebrandcrème
 • Zonnebril en of pet
 • gegevens van reis- en ziektekostenverzekering

Kledingtips per boottype

Kledingstuk
Ja=noodzakelijk
Nee= niet nodig
Kan=kan handig zijn
Polyvalk
Fox
Keus22
Optimist

Pico
RS Feva
Vago
Zeilpak ja nee
Wetsuit nee ja
Laarzen kan nee
Sportschoenen ja ja
Surfschoenen nee ja
Ruime bermuda kan ja
Windstopper kan ja
Handdoek in nek ja nee

Smartphone

Wanneer je kind bang is heimwee te krijgen, is het geen goed idee om een smartphone mee te geven. Beter is het af te spreken dagelijks op een vast tijdstip te bellen via de telefoon van de Ulepanne. Mocht je onrustig zijn en je kind op willen halen, neem dan altijd eerst contact op met Hans of met Itie. Zij zijn goed op de hoogte van het wel en wee van de kinderen. In de meeste gevallen is heimwee iets dat wel steeds terugkomt, maar ook vrij snel weer overgaat.

Snoep en energydrankjes

Goede maaltijden, limonade, thee en koffie en koekjes zit allemaal bij de prijs inbegrepen. Wij verzoeken ouders vriendelijk geen energydrankjes of andere voedingssupplementen mee te geven.

Medicijnen, dieëten en andere bijzonderheden

Meldt bijzonderheden zoals: Niet kunnen zwemmen; speciale diëten; allergiën; epilepsie; extreem druk of moeilijk gedrag en ziektes. We hebben elke week een EHBO-instructeur die kan helpen bij eventueel medicijngebruik. Als je medicijnen gebruikt kun je dat het beste bij de opgave vermelden of direct bij aankomst doorgeven aan de staf. Onze kok kookt heel lekker en is gewend om rekening te houden met diëten en vegetariërs, dus geef bij opgave aan of je daar gebruik van wilt maken.

Beddengoed is aanwezig

Beddengoed is op de kamer aanwezig. Wij gaan ervanuit dat de kinderen de bedden zelf opmaken.

Zakgeld

Voor consumpties op de zeilschool kun je bij aankomst kaarten kopen met een waarde van 10 euro. Die kaarten stellen wij op naam en verzamelen we in een map. De deelnemers kunnen daarmee fris, snoep of chips kopen. Overigens is dat extra. Standaard zorgen wij al voor voldoende thee en limonade en voor goede maaltijden.

Voor uitgaven in een dorpje of plaatsje dat we bezoeken kun je de kinderen geld meegeven. Op een middag meren we af in een plaatsje en bezoeken daar een snackbar. Kinderen kunnen dan zelf en van eigen zakgeld wat bestellen.

Mijn kind komt alleen,... kan dat?

Natuurlijk. Ongeveer de helft van de kinderen komt alleen. Wij maken er een echte groepsvakantie van en betrekken alle kinderen bij alle activiteiten.

Ik ben 17,... moet ik overal aan meedoen?

Voor de jongste kinderen ligt het programma vast. De oudsten hebben een stem in wat we gaan doen. Wel doen we ons best om voor iedere activiteit voldoende belangstelling te trekken. Dit zijn vakanties voor mensen die het leuk vinden samen met anderen dingen te ondernemen.

Andere leeftijd zelfde groep?

Samen met broer of zus op vakantie. Maar wat als het leeftijdsverschil groot is? Als het leeftijdsverschil te groot is, is het niet handig om in dezelfde groep te willen zeilen of in dezelfde kamer te slapen. Dat is allemaal minder erg dan het lijkt. We kiezen voor de pauze vaak dezelfde plek en voor en na het zeilen is er ook alle gelegenheid elkaar te zien.

Eigen instructeursopleiding

De meeste instructeurs leerden bij ons als deelnemer zeilen. Zij zijn bij ons letterlijk kind aan huis. Wij verzorgen zelf de instructeursopleiding. Naast een zeiltechnische training volgen instructeurs een didactische en een pedagogische training. Zowel in theorie als in de praktijk, op het water. Beginnende instructeurs worden door de meer ervaren instructeurs begeleid.

Leeftijd

Jeugdinstructeurs moeten minimaal 16 jaar oud zijn. Verder verwachten we van de jeugdinstructeurs dat ze zich zeiltechnisch en lesgeeftechnisch blijven ontwikkelen. Alleen wanneer ze een rol spelen in de opleiding en begeleiding van nieuwe instructeurs kunnen ze ouder zijn dan 24 jaar.


Formaliteiten

Inschrijven

Reserveren kan via de inschrijfformulieren op de pagina's van deze site. Je kunt ook telefonisch (0514-602982) of via e-mail (info@ulepanne.nl) reserveren. Je ontvangt een bevestiging via de e-mail. De details van de inschrijving en de factuur sluiten we bij als pdf-bestand.

Betalen

Betaling graag voor de start van het arrangement en binnen 10 dagen na ontvangst van de bevestiging. Graag het factuurnummer vermelden bij de betalingsopdracht. Na de reserveringsbevestiging, ontvang je verder geen bericht. Controleren of de reservering goed is verwerkt.

Annuleringsregeling

Bij onverhoopte annulering geldt de regeling die is beschreven in de Hiswa zeilschoolvoorwaarden. :

 • 15% van het overeengekomen cursusgeld in geval van annulering tot drie maanden vóór de aanvang van de cursusperiode;
 • 50% van het overeengekomen cursusgeld in geval van annulering tot twee maanden vóór de aanvang van de cursusperiode;
 • 75% van het overeengekomen cursusgeld in geval van annulering tot één maand vóór de aanvang van de cursusperiode;
 • 100% van het overeengekomen cursusgeld in geval van annulering binnen één maand vóór de aanvang van de cursusperiode dan wel op de ingangsdatum van de cursusperiode, alle voornoemde schadeloosstellingbedragen met een minimum van € 75.

Kun je iemand anders vinden die in jouw plaats aan het arrangement deelneemt, dan zijn uitsluitend de administratiekosten verschuldigd à 15 euro.

Annuleringsverzekering

Wij adviseren je een annuleringsverzekering af te sluiten. Dat kan ook bij ons. Kosten: 5% van de totale arrangementskosten.

Annulering moet een gegronde - aantoonbare - reden hebben. De verzekering betaalt de reserveringssom terug met inhouding van € 15,00 administratiekosten. Wanneer je een annuleringsverzekering wenst, kun je dat aankruisen op het inschrijfformulier.

Vertrek of aankomstvertraging

Bij vertraging van boot, bus of trein wordt een pro rato vergoeding verleend voor elke periode van 24 uur of een gedeelte daarvan. Vertragingen van minder dan 10 uur komen niet voor vergoeding in aanmerking.

Afbreken van het arrangement

In geval van afbreken die het gevolg is van gebeurtenissen als hierna genoemd, wordt per verzekerde een pro rato vergoeding verleend voor elke periode van 24 uur.

Dekking van de verzekering

De annuleringsverzekering dekt de arrangementskosten die de verzekerde – bij reservering van een zeilarrangement - schuldig is aan ‘de Ûlepanne’.

Om voor vergoeding in aanmerking te komen moet bij annulering sprake zijn van een van de volgende onzekere gebeurtenissen:

 • Overlijden, ziekte of ongevalletsel van de verzekerde welke van dien aard is, dat gezien de lichamelijke en/of psychische toestand van betrokkene (op medische indicatie) deze persoon niet aan het arrangement kan deelnemen.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongevalsletsel van familieleden of huisgenoten van de verzekerde.
 • Materiële schade aan de woning of de inboedel van verzekerde. Voorwaarde daarbij is dat het belang van de schade zo groot is dat de aanwezigheid van de verzekerde tijdens het gereserveerde zeilarrangement dringend noodzakelijk is.
 • Onvrijwillige werkloosheid na een vast dienstverband door sluiting van het bedrijf waar de verzekerde werkzaam is
 • Echtscheiding van verzekerde, onder voorwaarde dat de echtscheidingsprocedure in gang is gezet.
 • Er doen zich medische complicaties voor als gevolg van de zwangerschap van de verzekerde of de met hem samenwonende partner.
 • Er moet een medisch noodzakelijke ingreep plaatsvinden bij verzekerde of bij zijn partner of een kind dat bij hem inwoont. Voorwaarde is dat deze ingreep uitsluitend tijdens het gereserveerde zeilarrangement kan worden gedaan.
 • CORONA - Zolang er in 2021 vanuit de overheid een dringend beroep gedaan wordt om de sociale contacten te beperken, kun je - CORONA - noteren als reden om een beroep te doen op de annuleringsverzekering. Let wel: Dit geldt niet alleen voor mogelijke draconische maatregelen vanuit de overheid, maar ook bij sociale druk uit kleiner verband. Dit alles alleen wanneer de CORONA dreiging dagelijks het nieuws beheerst.

Instructeurs en deelnemers

Wij verstrekken geen persoonlijke gegevens aan anderen. Ben je opzoek naar telefoonnummer of e-mailadres van een andere deelnemer of instructeur, dan kun je je verrzoek naar ons mailen en sturen wij jouw verzoek door naar de desbetreffende persoon.

Ulepanne marketing

Wij maken tot vijf jaar na je deelname gebruik van je adres, voor het versturen van nieuws over onze zeilarrangementen. De gegevens worden uitsluitend voor mailings van de Ulepanne gebruikt.

Social media

Jouw bijdragen en uitingen op Facebook, instagram, YouTube of LinkedIn zijn door ons niet te beschermen. Je plaatst en linked onder eigen verantwoording. De beslotenheid van een facebookgroep is niet ingegeven om privacyredenen, maar vooral om het gebruiksgemak te vergroten. Wij houden de vrijheid hierin onaangekondigd wijzigingen door te voeren

Overheid

De overheid verplicht tot het bijhouden van een nachtregister. Tevens eist de gemeente dat voor het innen van de toeristenbelasting NAW gegevens worden bijgehouden en jaarlijks overgedragen kunnen worden.

Commerciële partijen

Je gegevens delen wij niet met commerciële partijen.

Schade aan boten

Je zeilt onder de verantwoordelijkheid van de Ulepanne. De bootverzekering dekt schade aan de boten van de Ulepanne en aan die van derden. De verzekering dekt geen schade aan persoonlijke eigendommen. Ook niet wanneer de schade voortvloeit uit een aanvaring of ongeluk. Dure spullen neem je voor 100% op eigen risico mee.

Reisbagageverzekering

We adviseren je een reisbagageverzekering af te sluiten. Jaarlijks verdwijnen er brillen, fotoapparatuur en dergelijke in het water! Voor foto- en filmcamera's zijn waterdichte tonnetjes op verzoek beschikbaar. Nogmaals: De Ulepanne weigert iedere aansprakelijkheid voor verlies van of schade aan persoonlijke eigendommen. Voor het volgen van de cursus is het meenemen van smartphones, fototoestellen, filmcamera's en dure eigen kleding niet nodig.

Hiswa - Zeilschoolvoorwaarden

Hiswa zeilschoolvoorwaarden in pdf.Hiswa Zeilschool Voorwaarden

Wij zijn een CWO erkende zeilschool en zijn lid van de Hiswa. Door in te schrijven ga je akkoord met de 'Hiswa algemene voorwaarden voor zeilscholen'. Die kun je hier downloaden als pdf-bestand

Preventiebeleid

In de zeilcursussen leer je hoe je ongelukken voorkomt. Maar zeilen is een buitensport. 100% veiligheid kunnen we niet garanderen. Ondanks training, voorzorgsmaatregelen en onderhoud kunnen we ongelukken niet uitsluiten.

Alle accommodaties zijn voorzien van een automatische ontruimingsinstallatie met centrale brandmelding. In de keuken en de huishouding werken we volgens de richtlijnen van de HACCP (Hychiëne code commissie). De waterleiding wordt gecontroleerd op legionella. Alle technische installaties worden door erkende installateurs geplaatst en onderhouden.De Ulepanne werkt met een arbodienst aan het bestrijden van potentieel gevaarlijke situaties. Er is een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RIE) gemaakt.

Instructeurs en personeel onderschrijven de gedragscode. Op de locatie is een BHV'er. Er is permanent, zeven dagen in de week, 24 uur per dag, iemand van de leiding aanwezig. Instructeurs worden opgeleid volgens de richtlijnen van de CWO. De Ulepanne is CWO erkend en wordt ook door de CWO gecontroleerd.

Het dragen van een zwemvest is verplicht. Helmen worden gratis ter beschikking gesteld en het dragen daarvan kan incidenteel verplicht worden gesteld. Ons aluminium begeleidingsschip is altijd in de buurt. Daarin kan veilig worden geschuild, bijvoorbeeld bij een plotseling onweer. Instructeurs houden tweemaal per dag een scheepsraad waarin alle belangrijke kwesties over de sfeer, de veiligheid, organisatie en zeilprogramma worden besproken.

Ziektekostenverzekering

Wij gaan ervan uit dat alle deelnemers zich verzekerd hebben tegen ziektekosten. Wij gaan er ook vanuit dat alle deelnemers de nodige documenten bij zich hebben ingeval er onverhoopt een beroep gedaan moet worden op medische hulp.

Wettelijke aansprakelijkheid

Voor schade die je veroorzaakt aan eigendommen van anderen, op het terrein, accommodaties of boten van de Ûlepanne kun je een WA verzekering afsluiten. Tip: Laat dure kleding en dure spullen thuis. Tijdens een zeilweek is het risico op beschadiging groot. Dus is het lastig eventuele schade op anderen te verhalen.

Bedrijfsaansprakelijkheid

De Ûlepanne aanvaardt geen aansprakelijkheid voor lichamelijk letsel, of voor verlies, diefstal of beschadiging van eigendommen. Alleen voor schade die direct het gevolg is van verwijtbaar handelen door medewerkers van de Ûlepanne is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten.


Organisatie

Doelgroepen

De Ulepanne is een zeilschool voor iedereen. Dat kan omdat wij voor iedere doelgroep een eigen accommodatie hebben, met een eigen keuken, zithoek, eethoek en sportveld. Je komt elkaar wel tegen, maar hebt een eigen plek en eigen activiteiten.

Gezinnen

Het is ook mogelijk als gezin in te schrijven. De kinderen doen mee met het dag en avondprogramma, maar eten mee met de ouders in het gezinsarrangement. De ouders zeilen mee met de volwassenen. Voor de gezinnen reserveren wij een apparte accommodatie.

Volwassenen

De Ulepanne biedt ook zeilweken aan voor volwassenen. Die kom je op het water tegen, maar zij hebben een eigen programma en een eigen accommodatie. Ouders van de gezinsweek zeilen mee met de deelnemers van het arrangement voor volwassenen.

Bootverhuur

De meeste huurders komen pas wanneer jullie al lang en breed op het water zitten.

Dagelijkse schoonmaak

Als jij op het water zit zit wordt er in de accommodaties hard gewerkt. De verblijfsruimte en het sanitair worden dagelijks schooongemaakt door de vaste staf en oproepkrachten.

Geen corvee

De zeilweek is volledig verzorgd. Je hoeft geen corveewerkzaamheden te doen.

Opruimen

Je hoeft niet te vegen en te dweilen, wel moet je helpen om de accommodatie, het terrein en de slaapkamers netjes te houden. Spullen meteen opruimen, zwemvesten, zeilpakken en bootspullen op hun vaste plek. Als iedereen meehelpt om het netjes te houden raak je ook minder snel iets kwijt. Bij de jongste kinderen helpen instructeurs bij het opruimen.

Kok

De maaltijden worden verzorgd door een professionele kok.

Vers en gezond

De maaltijden worden bereid uit verse ingrediënten.

Diëet

Geef bij inschrijven aan of je vegetarisch eet. Mocht er een vleessoort op het menu staat waarvan je aangeeft dat je dat niet eet, dan maakt de kok voor jou op die dag een extra vegetarische maaltijd. Geef je dieetwensen bij inschrijving aan ons door. Graag van te voren overleg over ingewikkelder diëeten. Stuur deze toe met een e-mailbericht.

Instructeurs

De zeillessen worden verzorgd door ons opgeleide vrijwilligers. Dit zijn mensen die veelal bij de Ulepanne leerden zeilen en een didactisch en pedagogische training kregen om de zeillessen te geven. Zij worden begeleid door ervaren instructeurs en door de vaste staf.

Vaste staf

De vaste staf bestaat uit vijf personen. Zij zijn beroepsmatig aan het werk bij de Ulepanne. Dan gaat het om werk in de sfeer van planning en organisatie, marketing en administratie, onderhoud en receptie, huishouding en keuken, training en opleiding.