KEUS 22 - planeren met een kielboot...   Ulepanne

Bel +31(0)514 602982 voor informatie of reserveren

boten

WAAROM KIEZEN VOOR KEUS 22

Zeilen op de Keus 22 geeft de sensatie van zwaardbootzeilen in een kielboot. De boot reageert heel direct op het roer. De plaats van de bemanning is belangrijk en bij manoeuvres beweeg je door de boot. Als je je wilt voorbereiden op het zeilen in moderne boten, dan is zeilles op de Keus 22 een goede - hoe zeg je dat... keuze.

LEEFTIJD

Voor deze boot moet je lang en zwaar genoeg zijn. Vanaf 12 jaar kan, maar de meesten zijn ouder dan 14. Zeilervaring is niet nodig. De instructeur vaart mee aan boord. Er varen maximaal drie andere deelnemers mee. Deze boot is een prima alternatief voor de tweemans zwaardboot. Ook al vaar je maximaal met vier deelnemers, je tijd aan het roer is vergelijkbaar met die van een tweemans zwaardboot. Dat komt omdat het opstarten en stoppen bij zwaardboten meer tijd kost en omdat omslaan en weer rechtzetten bij de kielboot niet aan de orde is.

LEUKE EXTRA'S

Met de wind schuin achter trekken we de gennaker erbij voor meer snelheid. De boten zijn voorzien van trapeze en voetbanden.

TOEREN

We varen dagtochtjes door Friesland en doen plaatsjes en terrasjes aan. Op deze boot heb je geen wetsuit nodig omdat je in principe niet omslaat. Wel raden we aan om een goed regenpak of een zeilpak mee te nemen of aan te trekken.

Afmetingen Keus 22
Lengte 6.50 m
Breedte 2.20 m
Diepgang 0.90 m
Gewicht 680 kg
Ballast 250 kg

Zeiloppervlak
Grootzeil 18 m2
Fok 8 m2
Gennaker 30 m2

Hoogte
Gestreken mast 1.20 m
Staande mast 8.90 m
Inventaris
Grootzeil Meerpen
Rolfok Mik
Zeilkleed Anker
Vaarboom Ankerbol
Zwemvesten Toeter
2x Stootwil Ankerlijn
3x Landvast Dweil
Jaaglijn Peddel
HoosvatA day

Maandag 16 mei 2016

Een dagje op het Slotermeer. Luts uit, onder tuig, gennaker erbij, beetje planeren, nog een beetje planeren en daarna met weinig wind aanleggen aan de oever in de Slotervaart.


Keus 22

Week 28 2018

Planeren op de Keus 22. Onder gennaker en in de trapeze. Alles zelf doen en de instructeur is aan boord.