CORONA -

Informatie over reserveren en annuleren van zeilweken en -weekends, zeilkampen, jeugdweken, gezinsweken, groepsaccommodaties en jachtverhuur, appartementen, kanoverhuur.

In de toekomst kijken

Wij verwachten dat de belangstelling voor onze zeilweken en -weekends ook in 2021 groot is. Net als in 2020 weten we nu nog niet onder welke condities we de weken en weekends mogen organiseren. We houden de ontwikkelingen in de gaten.

Annuleren

Maak gebruik van onze annuleringsverzekering, ook wanneer je al een doorlopende reisverzekering hebt. Wij pasten de voorwaarden van onze eigen annuleringsverzekering aan. Je kunt je hierop beroepen wanneer je om welke aan corona gerelateerde reden dan ook onverhoopt moet annuleren.

Richtlijn

Wij werken volgens de richtlijnen van de RIVM, de veiligheidsregio Fryslân en de zeilschoolprotocollen die we met onze branchevereniging HISWA-Recron opstelden. Het is mogelijk dat de officiële richtlijnen meer toestaan dan jij persoonlijk verantwoord acht of andersom striktere maatregelen afdwingen dan jij leuk vindt. Hiernaast noteren wij onze concrete maatregelen. Neem zo snel mogelijk contact met ons op wanneer je je niet kunt vinden in ons beleid.

Download de vragenlijst

Iedereen die inschrijft op een zeilweek of -weekend vragen we bij aankomst om de RIVM vragenlijst als gelezen te ondertekenen. Daarmee laat je ons weten dat je gezond bent. Daarnaast informeren we je bij deze dat wij verplicht zijn om een nachtregister bij te houden met naam en adres gegevens van de mensen die bij ons verblijven. Mensen die veelvuldig hoesten, niezen, of last hebben van de keel, kunnen we verzoeken om de week te annuleren.

Download onderstaand pdf-bestand, druk het af en onderteken het als bewijs dat je het gelezen hebt. Wij vragen erom bij het inchecken.Volwassenen

Wij bieden zeilles aan met maximaal drie volwassenen aan boord en een instructeur.
We mogen groepen tot 50 personen in onze verblijfsruimte ontvangen voor maaltijden en voor theorie, mits voldoende afstand gehouden wordt.
We mogen deze kamers aanbieden aan twee personen uit twee huishoudens (of meer personen uit een huishouden).
Omdat de regels . onvoorspelbaar en vaak ook onlogisch zijn, adviseren we je om een annuleringsverzekering bij de Ulepanne af te sluiten. Wanneer een wijziging van het overheidsbeleid de kwaliteit van de vakantie die je bij ons boekte danig in de war stuurt, accepteren we dat als geldige reden tot annulering. Dat werkt uitsluitend bij onze eigen verzekering. Een doorlopende reisverzekering handhaaft als regel de gebruikelijke voorwaarden: ziekte, gebroken been en dat soort kwesties.

Jeugd

Voor de jeugd tot en met 18 jaar kunnen we alle boottypen indelen. Ook de tweemans zwaardboot en de kielboot. Op de kielboot gaat de instructeur mee aan boord. Voor de jeugd tot en met 18 jaar gebruiken we de standaard slaapkamers.

Triage en hygiëne

Deze regels gelden ook in mei 2021 met de geldende strenge regels. Wij hopen dat de zomer - net als vorig jaar - het virus in een UV slaap houdt. Wij doen nu en in de zomer ons best om de mogelijkheid tot kruisbestuiving te beperken. Dit zijn de belangrijkste maatregelen:

  • Graag een week (liever twee) voor de start van de zeilweek het contact met anderen verminderen.
  • Blijf in je eigen groepsaccommodatie, kom niet in slaapkamers van anderen, zet ramen en deuren open voor optimale (natuurlijke) ventilatie
  • De receptie is voor de dagjesmensen. Er is een 'instructeur van de dag' waar je je met vragen meldt. Iedere groep heeft een eigen instructeur van de dag.
  • Iedere groep heeft een eigen verblijfsaccommodatie en een eigen sportveld. We zetten iedere dag alle deuren van de accommodaties open en leven zoveel mogelijk buiten.
  • Bij de ingang, de keuken, het sanitair op de gang, de receptie, de kielboten en de motorbootjes is handreinigingsmiddel. Graag steeds gebruiken bij contact met kranen en deurknoppen en aan boord bij wisselingen.
  • Voor aankomst en vertrek. Om te voorkomen dat er tijdens halen en brengen een twee tot vier keer zo grote groep ontstaat dan het aantal deelnemers, vragen we te wachten in de auto. We vragen mee te gaan in onze organisatie: Instructeurs vangen de auto's op en komen langs om de deelnemers naar groepje te begeleiden. Het afscheid is bij de auto. We controleren telefoonnummers en houden contact bij dingen die vergeten zijn of bij andere problemen. Wij adviseren om de kinderen uit te zwaaien langs de hele lengte van de vaart.

Anderhalve meter

Polyvalk, Keus 22 en Fox kunnen we verhuren aan groepjes die in een huishouden leven en aan mensen die aan boord anderhalve meter afstand kunnen houden.

Reserveren en betalen graag via de site. Alle gedragsregels van de RIVM naleven!

Sanitair en andere service

Maak gebruik van het passanten sanitair. Vraag bij de receptie waar dat is. De groepsaccommodaties zijn NIET toegankelijk voor boothuurders! Zwemvesten hangen buiten klaar. alle inventaris is al aan boord. Wij gaan ervan uit dat je weet hoe alles aan boord werkt. We geven GEEN aan boord instructie. Ben je niet zeker van je zaak? Boek een zeilles. Dit lijkt tegenstrijdig, maar op deze manier voorkomen we dat een medewerker met heel veel verschillende mensen in direct contact komt.

Onderling afstand houden

In de maand juni hebben we royaal de ruimte voor onze zeilarrangementen voor volwassenen. We bieden kamers aan aan mensen die samen een huishouding voeren. Ontbijt en diner serveren we in de verblijfsruimte van de groepsaccommodatie. Daar moet je minimaal anderhalve meter afstand houden van andere families of stelletjes. Boten mogen we verhuren en - desgewenst - kunnen we een instructeur uitnodigen die mee mag aan boord.corona