CORONA -

Informatie over reserveren en annuleren van zeilweken en -weekends, zeilkampen, jeugdweken, gezinsweken, groepsaccommodaties en jachtverhuur, appartementen, kanoverhuur.

Vakantie

Wij hebben - onder voorwaarden - de ruimte om onze zeilweken en -weekends te organiseren. We doen een beroep op staf, instructeurs en deelnemers om onze zeilvakanties veilig te organiseren. Kom uitsluitend wanneer je geen klachten hebt, neem een gratis coronatest af voor reizigers. Zie 'Testen voor je reis'.

Annuleren

Maak gebruik van onze annuleringsverzekering, ook wanneer je al een doorlopende reisverzekering hebt. Wij pasten de voorwaarden van onze eigen annuleringsverzekering aan. Je kunt je hierop beroepen wanneer je om welke aan corona gerelateerde reden dan ook onverhoopt moet annuleren.

Richtlijn

Wij werken volgens de richtlijnen van de RIVM, de veiligheidsregio Fryslân en de zeilschoolprotocollen die we met onze branchevereniging HISWA-Recron opstelden. Het is mogelijk dat de officiële richtlijnen meer toestaan dan jij persoonlijk verantwoord acht of andersom striktere maatregelen afdwingen dan jij leuk vindt. Hiernaast noteren wij onze concrete maatregelen. Neem zo snel mogelijk contact met ons op wanneer je je niet kunt vinden in ons beleid.Volwassenen

Per 25 september kun je weer boeken met maximaal 4 deelnemers en een instructeur aan boord.
De anderhalve meter regel is losgelaten en er geldt geen maximaal aantal personen voor groepsaccommodaties. Ook mogen we slaapkamers aanbieden aan volwassenen uit meer dan twee huishoudens.
Omdat de regels lastig te voorspellen zijn en vaak niet even makkelijk te begrijpen, adviseren we je om een annuleringsverzekering bij de Ulepanne af te sluiten. Wanneer een wijziging van het overheidsbeleid de kwaliteit van de vakantie die je bij ons boekte danig in de war stuurt, accepteren we dat als geldige reden tot annulering. Dat werkt uitsluitend bij onze eigen verzekering. Een doorlopende reisverzekering handhaaft als regel de gebruikelijke voorwaarden: ziekte, gebroken been en dat soort kwesties.

Jeugd

Voor de jeugd tot en met 18 jaar kunnen we alle boottypen indelen. Ook de tweemans zwaardboot en de kielboot. Op de kielboot gaat de instructeur mee aan boord. Voor de jeugd tot en met 18 jaar gebruiken we de standaard slaapkamers.

Triage en hygiëne

De nieuwe maatregelen voor corona verplichten de Ulepanne alle zeilschooldeelnemers van 13 jaar en ouder, die intern verblijven te vragen naar een vaccinatiebewijs via de CoronaCheck-app of een negatieve corona-test. Bij voorkeur doe je de test via een sneltest wat kan via Coronatest of testenvoorjereis. Lukt dat niet, dan kan het via een zelftest. Maak een foto van het resultaat als bewijs dat je negatief bent.
Wij doen - ook na deze versoeplingen - ons best om de mogelijkheid tot kruisbestuiving te beperken. Dit zijn de belangrijkste maatregelen:

  • Blijf in je eigen groepsaccommodatie, kom niet in slaapkamers van anderen.
  • Zet ramen en deuren open voor optimale ventilatie.
  • De receptie is voor de dagjesmensen. Er is een 'instructeur van de dag' waar je je met vragen meldt.
  • We leven zoveel mogelijk buiten.
  • Gebruik de antibactierële alcoholische handgel in de strijd tegen het virus.

Anderhalve meter

De boten mogen wij zonder verder voorbehoud van aantal mensen verhuren. Vijf personen is het maximum aantal personen dat zich veilig aan boord van onze boten kan bewegen. Maar dat heeft niets met corona beperklingen te maken.

Alle gedragsregels van de RIVM naleven!

Sanitair en andere service

Maak gebruik van het passanten sanitair. Vraag bij de receptie waar dat is. De groepsaccommodaties zijn NIET toegankelijk voor boothuurders! Zwemvesten hangen buiten klaar. Alle inventaris is aan boord. Wij gaan ervan uit dat je weet hoe alles aan boord werkt. We geven GEEN aan boord instructie. Ben je niet zeker van je zaak? Boek een zeilles. Dit lijkt tegenstrijdig, maar op deze manier voorkomen we dat een medewerker met heel veel verschillende mensen in direct contact komt.

Onderling afstand houden

Per 25 september 2021 is de grens van het maximum aantal personen in groepsaccommodaties eraf. Als de Ulepanne niet voor de maaltijden zorgt, hoeft de Ulepanne ook niet te controleren op QR-code. Wel stellen wij het erg op prijs wanneer de organisatoren zelf vergelijkbare maatregelen nemen om de uitbraakkansen van het virus vanuit onze locatie tot het minimum te beperken. De oude en nieuwe triageregels - vragen naar gezondheid, minimaliseren van contacten voor de start van de bijeenkomst, en vragen naar qr-code of test - helpen daarbij. Boten mogen we verhuren en - desgewenst - kunnen we een instructeur uitnodigen die mee mag aan boord.corona