Bel: +31(0)514 - 602982

Home Zeilvakantie Accommodatie Jachtverhuur Friesland Zeilinstructeur 

BOOTVERHUUR

---------------- 

Polyvalk

Fox 22

Keus 22

Kano

Sloep

Motorbootje

Zwaardboot

Heen&Weer

Minicamping

Boot&Pension

Voorwaarden

---------------- 

OMGEVING

 

ZEILVAKANTIES

GROEPS ACCOMMODATIE

 

Sloepverhuur Friesland

folder SLOEP 

 (PDF 196 kb)

SLOEP

CRESCENT ALLURE 19

De Crescent Allure 19 biedt zes volwassenen royaal de ruimte. Het model van de boot, de vaareigenschappen, de bewegingsruimte en de stabiliteit, beantwoorden aan het uitgangspunt van de rage die het sloepvaren is geworden: ‘Op je gemak een beetje rond tuffen’.

TOEREN DOOR FRIESLAND

Balk is een goed vertrekpunt voor een tocht over de Friese meren: Het Slotermeer is vlakbij. Vaar door naar Woudsend en stuur dan richting Heegermeer en Fluessen. Grote meren met een weids uitzicht en leuke watersportplaatsjes onder weg: Heeg, Gaastmeer, Elahuizen en Galamadammen. Vaar door de smalle Luts terug naar Balk, dwars door de weilanden en het Gaasterlandse bos. Maar ook een dagtocht naar Langweer, Sneek of Lemmer is mogelijk.

GEMAKKELIJK EN COMFORTABEL

De sloep is voorzien van een buiskap, kussenset en tafel. Besturing gaat via een stuurconsole met gashandel en stuurwiel. Voor de voortstuwing is een buitenboordmotor in een bun gemonteerd. Daardoor vaart de boot bijna geruisloos en worden trillingen goed gedempt.

PICKNICKMAND

‘Űlefear’ prijs per persoon 11,50 euro. Broodje ham, kaas en krentenbol, koffie of thee, fruit, vruchtensap. Zoete versnapering.

‘Űlewjok’ prijs per persoon 21,50 euro. Luxe belegde broodjes met coburger ham, gerookte zalm en kaas. Koffie of thee, fles wijn, vruchtensap. Fruit en zoutjes/nootjes.

PRIJZEN

Dag (ochtend + middag) 9.00 tot 17.30 u. 135,00
Dag (middag + avond) 13.30 tot 22.00 u. 135,00
Ochtend 9.00 tot 13.00 u. 90,00
Middag 13.30 tot 17.30 u. 110,00
Weekend zat. 9.00 u. tot zon. 17.30 u. 250,00
Midweek ma. 9.00 tot vr. 17.30 u. 405,00
Week  510,00

VAARTIPS

ALGEMEEN

De boot is uitgerust met een buitenboordmotor in een bun. Met het stuurwiel draai je de motor - er is geen roer aanwezig. Staat de gashandel neutraal, dan kun je dus niet meer sturen! Voor zeilers, fietsers en automobilisten is dat even wennen. Bij het keren of bij afmeren manoeuvreert de boot het gemakkelijkst met weinig gas (altijd de schroef in het werk).

WEGVAREN EN AFMEREN

Bij het sturen draait de achterkant van de boot weg (in plaats van de voorkant zoals op de fiets en in een auto). Een boot die met de zijkant langs de wal ligt vaar je daarom het eenvoudigste achteruitdraaiend weg. Ook bij het aankomen aan de wal gaat dat in de meeste
gevallen het eenvoudigste achteruit varend. Vraag uitleg wanneer je deze tip niet begrijpt. 

KEREN IN EEN SMALLE VAART

Om in een smalle vaart te keren zal bij het voor- en achteruitvaren het stuurwiel iedere keer helemaal gedraaid moeten worden. De boot manoeuvreert het beste met zo weinig mogelijk gas, zowel bij achteruitvaren als bij het maken van een scherpe bocht. 

RECHTDOOR VAREN

Kijk bij de langere stukken door een smalle vaart ver vooruit en voorkom teveel en te grote correcties. Een iets hogere snelheid maakt de boot koersvaster. Tip: Zet eerst koers naar het Slotermeer om aan de boot te wennen en ga pas Balk door wanneer je de boot beter
kent.

BRUGGEN NEMEN

Lage en smalle bruggen langzaam benaderen. Laat de bemanning de boot voorzichtig af houden en trek de boot op handkracht onder het kunstwerk door. Houdt er rekening mee dat de lage ophaalbruggen in Balk door een wisselende waterstand de ene keer hoog genoeg
zijn om onderdoor te varen en de andere keer niet.

VERZEKERING

VEILIGHEID

Bij gebleken ernstig gebrek aan handigheid heeft de verhuurder het recht de boot aan de kant te houden zonder teruggave van de huursom. Dit om schade aan de boot, of persoonlijk letsel te kunnen voorkomen. 

Door een boot te reserveren neemt de huurder het risico op slecht weer. Harde wind of regen zal geen aanleiding zijn tot het ongedaan maken van de huur, reductie of restitutie van de huursom.

HISWA VOORWAARDEN

Wanneer je bij ons een boot reserveert, ga je akkoord met de 'Hiswa Algemene Voorwaarden Huur en Verhuur Pleziervaartuigen'. Op verzoek sturen wij je deze toe. De boten worden uitgegeven na ondertekening van een bootcontrole- en inventarislijst. Zwemvesten zijn inclusief.

EIGEN RISICO

De boten zijn verzekerd bij Unigarant nv te Hoogeveen. Polisnr.: 2481333. De verhuurder is niet aansprakelijk voor persoonlijk letsel of schade aan goederen, tenzij veroorzaakt door tekortkomingen die de verhuurder zijn aan te rekenen. De huurder dient de boten zorgvuldig te gebruiken en regelmatig te controleren. Niet gemelde schade of vermissingen worden bij de huurder in rekening gebracht. Voor het laten verrichten van reparaties is toestemming van de verhuurder nodig.

 

Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Prijswijzigingen en fouten voorbehouden.

DIRECT BOEKEN

Verken Friesland met een sloep

 

 

 

Afmetingen Crescent 19

lengte over alles 5.92 m
breedte 2.46 m
diepgang 0.65 m
waterverplaatsing 980 kg
ballast 50 kg
hoogte romp 1.20 m
hoogte met mast 1.75 m
motor: Yamaha 8 PK 4 takt
brandstof: Euro 95 loodvrij
besturing: stuurconsole met stuurwiel en gashandel
 

Standaard inventaris

stootwil 4x meerpen
landvast 3x anker
toeter buiskap
ankerlijn ankerbol
dweil hoosvat
waterkaart  
 

Extra zonder meerprijs 

zwemvesten mast
vlaggenstok  
 

Uitgifte en inname 

Vraag bij uitgifte om instructie over de bediening van de motor. We gaan ervan uit dat je ervaring hebt met het besturen van een boot van deze afmetingen. Door uit te varen geeft je te kennen de boot te hebben gecontroleerd op inventaris, beschadiging en netheid. De boot moet op tijd, schoon, heel en kompleet worden teruggegeven. De boten zijn verzekerd. Het eigen risico bedraagt 300 euro per schadegeval.

 

RESERVEREN

De boeking is definitief na telefonische reservering. Wij sturen een bevestiging die ondertekend geretourneerd moet worden. Tevens verzoeken we de helft van het totale huurbedrag over te maken op onze bankrekening, onder vermelding van het factuurnummer. Het restant van het huurbedrag, vermeerderd met het 'eigen risico', wordt voldaan bij aanvaarding van de boot. Bij het schoon, tijdig, compleet en schadevrij terugbrengen van de boot wordt het 'eigen risico' onverkort terugbetaald.

ANNULERINGSREGELING

Bij annulering tot een maand voor de aanvang van de huurperiode is 50% van de verhuurprijs verschuldigd. Tot een week voor de annulering is 75% verschuldigd. Wanneer binnen een week wordt geannuleerd is het totale bedrag verschuldigd. Deze regeling geldt over het totale huurbedrag en niet uitsluitend over een aanbetaling. Een telefonische reservering geldt als definitief. Wanneer de boot alsnog verhuurd kan worden is teruggave van reeds betaalde huur en/of kwijtschelding van het nog uitstaande bedrag mogelijk.
 

 

ZEILEN, LEER ZEILEN, ZEILCURSUS, ZEILSCHOOL VOOR VOLWASSENEN, FRIESE MEREN, ZEILEN IN FRIESLAND, ZEILVAKANTIE, WATERSPORT, ZEILKAMP, ZEILWEEK, CONFERENTIE, POLY-VALK, GROEPSACCOMMODATIE, ZEILSCHOOL VOOR GROEPEN, LASER, LASER PICO, BALK, GAASTERLAND, FRYSLAN, LUTS, SPORTIEVE VAKANTIE, UITDAGEND EN SPORTIEF, SINGLES, ZEILINSTRUCTEUR, ZEILWEDSTRIJD, 18 JAAR, BEDRIJFSARRANGEMENTEN, ZEILBOERDERIJ, VAKANTIE IN EIGEN LAND, RUST EN RUIMTE, SLOTERMEER

| Watersportcentrum 'de űlepanne'  |  Tsjamkedykje 1  |  8561 HA  Balk  |  +31(0)514 - 602982  |  www.ulepanne.nl  |  info@ulepanne.nl  |

   

Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Contact opnemen | Over de Ulepanne | Wegwijs op deze site

Copyright 2014 - de űlepanne