• Kanovaren
  • Kanoën

 

55 KANOPLAATSEN

Groepen

De Ûlepanne is hét adres voor een groepsuitstapje met de kano. Wij beschikken over 12 tweepersoons en 21 eenpersoons kano's. Veel begeleiders varen zelf mee in de kano. Het is ook mogelijk een motorbootje te reserveren.

Particulieren

Natuurlijk zijn de kano's ook per stuk te huur. Per ochtend, middag of avond, per dag of voor meerdere dagen. Extra uitrustingsstukken voor het maken van meerdaagse trektochten zijn niet aanwezig.

Reserveren

Kanoën is het hele jaar door mogelijk. Ook als het koud is, hard waait of regent. Wanneer je gebruik maakt van de mogelijkheid tot reserveren, zit je aan de huurprijs vast.

Veiligheid

De kano's zijn stabiel en als ze omgaan, dan valt de kanoër er meteen uit. Het water is ondiep en de oever vlakbij. Het is een veilige sport. Desgewenst zijn er zwemvesten beschikbaar. Bij grote groepen ook de zwemvesten graag van te voren reserveren, om een efficiënt vertrek van de groep mogelijk te maken.

KANOROUTE

Luts, Wieldemerk, Slotermeer, Gaasterland

De meeste groepen kiezen voor een tochtje door Balk, het Gaasterlandse bos, eventueel doorvaren tot Wieldemerk. Bij weinig wind en stabiel weer is het ook leuk een tochtje langs de oever van het Slotermeer te maken. Bijvoorbeeld naar Sloten of Woudsend. Bij het varen op het meer is het dragen van een zwemvest verplicht.

VAARTIPS

Peddelen

Kanovaren is niet moeilijk. Iedereen vaart er zo mee weg. Vraag voor vertrek om uitleg. Door licht voorover te buigen en wat meer kracht te zetten kun je het varen juist langer vol houden.

Groepen

Wanneer je met een grote (jeugd)groep op pad gaat, zorg er dan voor dat de kinderen elkaar helpen met het sjouwen van de kano's en natuurlijk met het opruimen. Laat een staflid als eerste het water opgaan, zodat die op het water aanwijzingen kan geven. Vervolgens de kano's te water laten en iedereen alvast richting dorp laten varen, zodat er geen kluwen tegen elkaar en tegen dure motorboten botsende kano's ontstaat. Een ander staflid als bezemboot is verstandig. Met een grote groep ben je zo snel als de traagste kanoër. De echte achterblijvers kun je het beste mee laten varen in een tweepersoons kano.

Omslaan

Kan altijd gebeuren. Draai de kano met twee personen in het water op de zij en laat het water er via de kuip langzaam uitlopen. Pas als de kano gemakkelijk boven water is te tillen, helemaal op z'n kop draaien en de laatste beetjes eruit laten lopen.
Nooit een kano met water in de punt op de kant krikken. De kano kan dubbelwouwen en is dan onherstelbaar beschadigd.


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW Prijswijzigingen en fouten voorbehouden.

Afmetingen 1 persoons kano
lengte over alles 4.60 m
breedte 0.65 m
gewicht 17 kg

Afmetingen 2 persoons kano
lengte over alles 5.50 m
breedte 0.80 m
gewicht 20 kg

Prijzen ochtend of middag
1-persoons 6,50
2-persoons 13,00
 

Prijzen per dag

1-persoons 9,00
2-persoons 18,00

| Watersportcentrum 'de ûlepanne'  |  Tsjamkedykje 1  |  8561 HA  Balk  |  +31(0)514602982  |  www.ulepanne.nl  |  info@ulepanne.nl  |


HISWA vereniging


© 2015 Alle rechten voorbehouden - de ûlepanne
Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Contact | Over de Ulepanne | Wegwijs op deze siteCWO - Commissie Watersportopleidingen